NL

Naar aanleiding van de verlengde maatregelen van de veiligheidsraad werd er besloten om alle hockeykampioenschappen stop te zetten, zoals reeds het geval was voor de Belgian League en College League competities.

De competities in Open League, Heren Lagere, (Junior) Masters, (Junior) Ladies, Gents en alle Jeugdcompetities worden definitief stopgezet. Hieronder een omschrijving van de procedures die het einde van deze kampioenschappen regelen:

  • Voor de categorieën Junior Masters, Masters 2 en alle jeugdcategorieën, worden de klassementen vastgelegd na de wedstrijden van de eerste ronde
  • Voor de categorieën Open League, Heren Lagere, Masters Ere, Masters 1, Junior Ladies, Ladies en Gents, worden de klassementen vastgelegd na de heenwedstrijden
  • De promotie- en degradatiemodaliteiten zullen ten laatste donderdag 30/04 gecommuniceerd worden

Vanuit de sportieve staf bereikt ons dit positief bericht in deze bijzondere tijden. Onze sterkhouders Nico De Kerpel, Amaury Keusters, Amaury Timmermans en Nick Haig hebben hun contract voor volgend seizoen verlengd en ook alle andere Belgische spelers blijven bij de club. Wat betreft eventuele buitenlandse spelers is er nog geen beslissing getroffen gezien de impact van Covid-19 nog onduidelijk is. Daarnaast blijft Darren T1 en zal hij bijgestaan worden door Gilles Verdussen als T2. Herakles is bijzonder trots om deze contractverlenging reeds te kunnen aankondigen!

Als een boegbeeld van Herakles in de jaren '60 en '70,  ondervoorzitter van 1961 tot 1965,  coach van onze eerste ploeg,  kapitein van de befaamde "Dikke nekken" en "Herakles holiday team", en onderscheiden in 1983 met de toekenning van Groot Lint in de ridderorde van Herakles, heeft Jacky zeker zijn plaats verdiend in het pantheon van Herakles. In 1970-71 o.a. nam Jacky de coaching over van onze eerste ploeg die na een desastreuze eerste ronde met één enkel punt en 12 punten achterstand op de voorlaatste gedoemd scheen voor degradatie, en was de drijfkracht van een fameuze "remontada" naar de 10de plaats, synoniem van behoud.

Aan zijn dochters en kleinkinderen betuigt onze club zijn innige deelneming.

Wij vernemen met droefheid het overlijden van NANETTE HENS, echtgenote, moeder, grootmoeder en overgrootmoeder in een traditionele Herakles familie waarin de toewijding aan het welzijn en de waarden van onze club altijd als vanzelfsprekend geldt. Aan de zijde van haar echtgenoot, Philippe, jaren lang onze financieel bestuurder, heeft Nanette, met de discretie die haar karakteriseerde, haar bijdrage tot het welzijn van Herakles geleverd, meestal achter de schermen aan de bar en in de keuken. Zij was dan ook een van de eerste vrouwelijke leden bekroond met een nominatie in de ridderorde van Herakles. En tot verleden jaar kwam ze nog regelmatig op de club om onze eerste ploeg aan te moedigen.

Aan Patrick en Didier, aan Marie, David en hun kinderen, aan Camille, Philippe en Nicolas betuigt onze club zijn innige deelneming.

************************

GUY LOOS, oom van onze Algemene Voorzitter, heeft ons ook plots verlaten. Een toegewijde Herakles liefhebber, heeft Guy sinds zijn toetreden in 1977 praktisch zonder onderbreking bijgedragen aan het goed functioneren van onze club, vooral in het beheer van het clubhuis tot in de jaren 90 en later als Algemeen Secretaris. In 2018 werd hij nog onderscheiden voor zijn totale bijdrage aan de club met de toekenning van Groot Lint in de ridderorde van Herakles.

Wij betuigen onze innige deelneming aan zijn zoon Frederic en zijn kinderen, en aan zijn talrijke neven en nichten.

We ontvingen zonet de volgende communicatie van de KBHB en VHL

ALLE COMPETITIES & TRAININGEN OPGESCHORT TOT 31 MAART

Als gevolg van de verdere uitbreiding van het Coronavirus in België hebben de Vlaamse en Franstalige instanties bevoegd voor de sport, besloten om alle sportmanifestaties in België op te schorten tot 31 maart.


• Vlaamse Minister van Sport Ben Weyts: https://www.benweyts.be/nieuws/sportwereld-neemt-maatschappelijkeverantwoordelijkheid-en-ziet-af-van-publieksevenementen-al
• Minister van Sport van de Fédération Wallonie-Bruxelles Valérie Glatigny


De Koninklijke Belgische Hockey Bond, de Vlaamse Hockey Liga en de Ligue Francophone de Hockey nemen nota van deze officiële beslissing en zullen er zich naar schikken. Dwz. dat ALLE hockeyactiviteiten (wedstrijden, trainingen, initiaties, …) in België vanaf 12/03 worden opgeschort tot minstens 31 maart 2020.

De Hockey Bond raadt alle clubs aan om in deze periode geen vervangende activiteiten te organiseren in hun infrastructuur. Daarnaast willen we met aandrang iedereen oproepen om de officiële aanbevelingen ivm. hygiëne en sociale contacten in acht te nemen. Deze aanbevelingen vindt u hier: https://www.info-coronavirus.be/nl/2020/03/10/help-jezelf-en-anderen-te-beschermen/


We zullen de evolutie hieromtrent van dichtbij blijven opvolgen en zullen hierover opnieuw communiceren, zodra er een officiële wijziging wordt aangekondigd door de bevoegde instanties.

Tenslotte zouden de KBHB, de VHL en de LFH eenieder die getroffen is door het virus een spoedig herstel willen wensen.

Gezien de vele activiteiten in januari/februari (lange winterstop, zaalhockey, galabal) hebben we besloten om dit jaar de Nieuwjaarsreceptie te vervangen door een Lentedrink! Deze zal plaatsvinden op vrijdag 6 maart op onze club vanaf 17.30!

We hebben beslist om onze succesformule hetzelfde te houden en kom dus meegenieten van een aantal heerlijke gerechtjes en inschrijven kan via deze link ik schrijf mij in voor de lentedrink

- heerlijke tomatensoep met balletjes: 2.5€

- bordje zalm: 6€

- “stuffed potato” met ratatouille of rundsstoverij: 5€

- een overheerlijke hamburger: 5€

- de traditionele pannekoeken (2 stuks): 2.5€

Wij hopen jullie in grote getallen te mogen verwelkomen zodat we er weer een gezellig feestje van kunnen maken. De avond gaat van start om 17.30 en het aperitief wordt aangeboden door de club.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
This is Herakles!
Toekomstige evenementen
Herakles uit de lucht
                                                 
 
Verjaardagen
06/06
Thomas De Haan
06/06
Delphine Pauwels
06/06
Danny Van Ostaeyen
06/06
William De Pretre
06/06
An Van Rieth - Morbée
06/06
Allixe Schildermans
06/06
Mathis Myklebust
07/06
Roxane Vercruysse
07/06
Miguel Buytaert
07/06
Margot Peeters

© 2019, website powered by Twizzit.com

© 2019, website powered by Twizzit.com