In aansluiting op het Overlegcomité van vrijdag 31 oktober hebben de Bestuursorganen van de KBHB, de VHL en de LFH de volgende beslissingen genomen:

OPSCHORTING VAN DE KAMPIOENSCHAPPEN:

  • Alle wedstrijden, met uitzondering van de Eredivisie, zijn opgeschort tot 31 december 2020. Ook de wedstrijden voor jeugd onder de 12 jaar worden opgeschort, zoals eerder gecommuniceerd op 28/10

  • Anderzijds mogen trainingen voor jeugd onder de 12 jaar dus t.e.m geboortejaar 2009 worden georganiseerd

  • stages t.e.m 2008

HERSTART :


De Bond hoopt dat

  • de jeugdkampioenschappen, Masters, Junior Masters, Dames en Mineurs kunnen herstarten in het weekend van 9 en 10 januari 2021
  • De Belgian League (met uitzondering van de Eredivisie Dames en Heren) en de Open League zouden in het weekend van 16 en 17 januari 2021 worden hervat

Opgelet! Deze herstart-scenario's zijn afhankelijk van een versoepeling van de huidige maatregelen, waardoor ook de herstart van de trainingen voor iedereen vanaf 1 januari 2021 toegelaten zou zijn.

Het doel is om uiterlijk begin februari de laatste drie of vier wedstrijden van de eerste ronde in de jeugdcategorieën te hebben gespeeld, zodat de tweede ronde zo snel mogelijk kan worden geherprogrammeerd. Zoals oorspronkelijk gepland, zou de tweede ronde na de krokusvakantie moeten aanvangen.

 
HERSTART EREDIVISIE:
Voor de Eredivisie stelt zich het probleem van de internationale kalender, zoals de Pro League maar ook door de voorbereiding van grote toernooien zoals het EK of de Olympische Spelen, die veel minder flexibiliteit laat. Op dit moment wordt in overleg met de overheden gekeken voor een aangepast programma vanaf 22 november mits zeer strikte protocollen. Meer nieuws hierover volgt later deze of volgende week.
 

Om met een positieve noot te eindigen, deze week zijn we toch blij dat we voor onze jeugdspelers tem U12 de herfststage kunnen organiseren. Aangezien volgende week een extra week vakantie is voor de kinderen voorzien we donderdag en vrijdag nog een een 2-daagse extra stage voor alle kinderen tem geboortejaar 2008. Hopelijk helpen we onze werkende ouders hiermee en  geven we onze jeugdspelers nog wat gezonde hockey ontspanning. Uiteraard kan u er op rekenen dat dit gebeurt rekening houdend met alle corona maatregelen en in volle veiligheid voor onze kinderen.

We wensen aan iedereen een rustige herfstvakantie, blijf voldoende bewegen en veel sterkte.

Sportieve groeten

Het bestuur