NL

Wijzigingen Spelregels 2019-2020 op volledig veld

Deze veranderingen zijn van toepassing aan de catégorieën die op volledig veld spelen : U14 tot U19 en alle Senioren catégorieën (behalve Ladies en Gents die op klein veld spelen)

Vrije slag overal binnen de cirkel

Een vrije slag in de cirkel ten voordele van de verdedigende partij mag vanaf nu op elke plek binnen de cirkel worden genomen.

Daarnaast blijft de regel onveranderd dat je, na een overtreding in de cirkel, een vrije slag mag nemen op de loodlijn van de plaats van de overtreding binnen het vijftien meter gebied vanaf de achterlijn.

Einde van de vliegende keeper

Een team speelt met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper óf met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers, dan is er niemand die de rechten van een keeper heeft. Geen enkele speler mag binnen de cirkel de bal met het lichaam spelen. Op PC dragen de veldspelers alleen een masker en handschoenen; keepershandschoenen en een helm zijn verboden.

Vijf meter afstand op vrije slagen in het 23m gebied, ook in de cirkel

Bij een vrije slag moeten verdedigers altijd vijf meter afstand houden, ook als ze in de eigen cirkel staan. Stel nu dat de aanvaller op 2m van de cirkel een vrije slag krijgt, dan moet de verdediger op 3m binnen de cirkel gaan staan. Een uitzondering geldt als de aanvaller ervoor kiest om de vrije slag direct te nemen. De verdediger heeft dan geen tijd om op vijf meter te gaan staan en mag dan de aanvaller schaduwen binnen de cirkel, zoals dat nu ook al is toegestaan.

Uitzondering PC aan het einde van de speelhelft verdwijnt

Er is geen verschil meer tussen de beëindiging van een gewone PC en een PC aan het einde van de speelhelft. Voor beide gevallen geldt dat ze voorbij zijn als de bal vijf meter buiten de cirkel (dus buiten de stippellijn) is geweest.

De PC is niet voorbij als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel is geweest.

Stroke bij het raken van een uitrusting binnen de cirkel

Een stroke moet gefloten worden wanneer de bal een uitrusting (vb : masker, handschoen,...) binnen de cirkel raakt en een goal verhinderd. Als er zich nog een speler of keeper achter de uitrusting bevindt, zal er een PC gefloten worden.

Uitspelen van een vrije slag van de verdediging na een PC

Een speler van de verdedigende partij mét PC masker op mag bij een vrije slag na een PC enkel en alleen een medespeler aanspelen; een selfpass is in dat geval verboden.

Als dit toch gebeurt, zal de scheidsrechter tegen fluiten. Gebeurt dit binnen de 23m gebied, dan is dit een vrije slag voor de aanvallende partij; gebeurt dit in de cirkel, dan is dit een PC. De bedoeling is om proactief te zijn en deze situatie trachten te vermijden.

Te snel betreden van de cirkel door de aanvallende partij bij een PC

Indien een aanvaller tijdens de PC de cirkel betreedt voordat de bal werd gespeeld door de aangever, zal de PC opnieuw worden genomen en zal de aangever naar de middenlijn worden gestuurd. De aangever mag vervangen worden door een andere aanvaller

Bal boven schouder spelen

In alle catégorieën op volledig veld (behalve Ladies and Gents die op een klein veld spelen) is het toegelaten om de bal boven de schouder te spelen. De veiligheid moet altijd een prioriteit blijven.

De 'spelersopgaaf' best ingeven op vrijdagavond.  Dit wil zeggen dat de spelers die dat weekend niet spelen, klik je aan en sleep je naar het vuilbakje op het blad. Zij zullen het volgende wedstrijdblad automatisch terug op het wedstrijdblad verschijnen. 

Vergeet geen kapitein aan te duiden, klik op naam speler en klik op icoon "C".  Dit wordt automatisch opgeslagen.

Dag van de wedstrijd dien je ook de officials in te vullen bij thuiswedstrijden:

U7-U8 minstens 1 scheidsrechter, manager zet jezelf als match official (zo kan je zelf altijd het wedstrijdblad eventueel aanpassen en de score invullen en valideren)

U9-U19 – Senior : afhankelijk van de categorie waarin je speelt (VHL of Nat) vul je 2 scheidsrechters in, ook hier zet je de manager als match official zodat hij ten alle tijde activiteiten kan verrichten op het wedstrijdblad.  

Vervolgens keuren de scheidsrechters of de match official de spelersopgaaf van beide teams goed.  Wanneer dit voor de twee teams is gebeurd (voor aanvang van de wedstrijd) kan je naar het wedstrijdverslag gaan (na het spelen van de wedstrijd).  Hier kan je de score van de gespeelde wedstrijd invullen.  Vervolgens dien je 3 keer dit vast te leggen, zo is je wedstrijdblad gevalideerd.

Op verplaatsing dien je alleen vrijdagavond je spelersopgave correct door te sturen.  De thuisclub is dan verantwoordelijk voor de verdere afwikkeling van het wedstrijdblad.

Het is enkel de thuisploeg die de score invult .

Een goede raad: kijk altijd zondag avond of maandag morgen of de score is ingevulddoor de thuisploeg. Indien dit niet is ingevuld heeft u het recht om als uitspelende ploeg de score door te geven aan de secretarisvan de club ()+ wedstrijdnummer doorgeven. Dit moet binnen de 5 dagengebeuren . Nadien is de score niet meer geldig . De secretaris zal de score doorgeven aan de hockeybond.

                                                 
 

© 2019, website powered by Twizzit.com

© 2019, website powered by Twizzit.com